ყურძნის ჯიში: საფერავი
კატეგორია: რეგიონალური ღვინო
რეგიონი: კახეთი, საქართველო
ვინიფიკაცია: ტრადიციული ქართული, 6-8 კვირიანი მაცერაცია ქვევრში
ორგანოლეპტიკური მაჩვენებლები
ფერი: მუქი ძოწისფერი
არომატი და გემო: ხასიათდება სასიამოვნო შავი ქლიავის,
მწიფე ალუბლისა და შავი მოცვის არომატებით,
ასევე შავი პილპილის და ოდნავი ვანილის ტონებით
საკვებთან შეხამება: მიირთვით შემწვარ ხორცთან, ნანადირევთან, ყველთან
მოხმარების ტემპერატურა: 16-18°C